Waterkerssoep (4 prs.) dat lust iedereen!

Ingrediënten:Waterkers_Soep_klein

  • 100 gr waterkers
  • 1 liter pittige bouillon
  • 1 grote aardappel in blokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • klontje boter of eetl. olijfolie
  • scheutje room
  • scheutje witte wijn
  • peper

 

Bereiding:

  1. De waterkers heel fijn snijden (ook de steeltjes)
  2. Bak de ui en aardappel even aan in de boter/olijfolie en voeg de bouillon toe
  3. Kook de aardappelen gaar in de bouillon
  4. Voeg de waterkers toe en warm een minuut mee
  5. Pureer alles tot een egaal gebonden soep
  6. Maak/breng de soep op smaak met de room, witte wijn en peper.

tip: Probeer deze soep ook eens met bijv. gemalen nootmuskaat of een eetl. mosterd, uitgebakken spekjes of reepjes gerookte zalm.