Waterkerspesto (evt. pastasaus)

heerlijk op een toastje/stokbroodje of als pastasaus

 

Pasta saus:

voor de pastasaus dubbele hoeveelheid maken voor 4 personen.

 

Ingredi├źnten:

  • 1 zakje (100gr) of 1 kleine bos waterkers
  • 50 gr. geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 50 gram echte Parmazaan of een wat oudere kaas (belegen / extra belegen)
  • 1 theel. citroensap
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Was de waterkers, centrifugeer het droog en snij blad + steel in wat grovere stukjes van ┬▒ 1 cm
  2. In een hakmolen / blender / keukenmachine de knoflook, pijnboompitten en kappertjes kort fijnhakken.
  3. Waterkers en kaas toevoegen, weer even kort fijnhakken
  4. Citroensap en olijfolie toevoegen terwijl de blender aanstaat
  5. Op smaak brengen met zout en peper. De pesto kan nu nog iets bitter smaken, een dag later of verwarmt als pastasaus is effect dit minder.

 

tips:

  • Bij gebruik als pastasaus kunnen de pijnboompitten evt. vervangen worden door pistachenoten.
  • Ook kan er nog wat grof gesneden waterkers door de hete pasta worden geschept vlak voor het opdienen.
  • Het lekkerste is het als je de pesto 1 dag van tevoren maakt, dan “rijpt” de smaak.