Waterkerspesto (evt. pastasaus)
heerlijk op een toastje/stokbroodje of als pastasaus
Pasta saus:
voor de pastasaus dubbele hoeveelheid maken voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 zakje (100gr) of 1 kleine bos waterkers
- 50 gr. geroosterde pijnboompitten
- 1 eetl. kappertjes
- 1 klein teentje knoflook
- 50 gram echte Parmazaan of een wat oudere kaas (belegen / extra belegen)
- 1 theel. citroensap
- 4 eetl. olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
- Was de waterkers, centrifugeer het droog en snij blad + steel in wat grovere stukjes van ± 1 cm
- In een hakmolen / blender / keukenmachine de knoflook, pijnboompitten en kappertjes kort fijnhakken.
- Waterkers en kaas toevoegen, weer even kort fijnhakken
- Citroensap en olijfolie toevoegen terwijl de blender aanstaat
- Op smaak brengen met zout en peper. De pesto kan nu nog iets bitter smaken, een dag later of verwarmt als pastasaus is effect dit minder.
tips:
- Bij gebruik als pastasaus kunnen de pijnboompitten evt. vervangen worden door pistachenoten.
- Ook kan er nog wat grof gesneden waterkers door de hete pasta worden geschept vlak voor het opdienen.
- Het lekkerste is het als je de pesto 1 dag van tevoren maakt, dan “rijpt” de smaak.