Waterkers-Frittata (4 prs.)
Warm of koud geserveerd als lunchgerecht, hapje of diner met groene salad.
Ingrediënten:
- 2 zakjes of 1 bos waterkers
- 125 gram spekjes
- 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes (uit een pak of zelf gemaakt)
- 2 uien
- 50 – 100 gr. geraspte echte Parmezaan of wat oudere kaas (belegen / extra belegen)
- 6 eieren
- peper
- olijfolie
Bereiding:
- Was de waterkers, centrifugeer het droog en snij het blad en de steel in wat grovere stukjes van ± 1 cm
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie
- Bak de spekjes uit, schep het vet uit de pan
- Doe de uien erbij en bak 2 minuten mee
- Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze 5 minuten mee
- Voeg de waterkers toe en bak dit mee tot het geslonken is
- Doe het bakmengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas erover
- Kluts de eieren met wat versgemalen peper
- Giet het eimengsel over het bakmengsel in de ovenschaal
- Bak de frittata in de oven op 200°C totdat het volledig gestold is (± 15 min.)
tips:
- De frittata ook in de koekenpan worden gebakken.
- Voor een iets sterkere smaak kan men ook een klein, uitgeperst teentje knoflook en/ of een theelepel kerriepoeder meebakken (bij stap 4 toevoegen).