Waterkers-Frittata (4 prs.)Frittata 1

Warm of koud geserveerd als lunchgerecht, hapje of diner met groene salad.

 

Ingrediënten:

  • 2 zakjes of 1 bos waterkers
  • 125 gram spekjes
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes (uit een pak of zelf gemaakt)
  • 2 uien
  • 50 – 100 gr. geraspte echte Parmezaan of wat oudere kaas (belegen / extra belegen)
  • 6 eieren
  • peper
  • olijfolie

 

Bereiding:

  1. Was de waterkers, centrifugeer het droog en snij het blad en de steel in wat grovere stukjes van ± 1 cm
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie
  3. Bak de spekjes uit, schep het vet uit de pan
  4. Doe de uien erbij en bak 2 minuten mee
  5. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze 5 minuten mee
  6. Voeg de waterkers toe en bak dit mee tot het geslonken is
  7. Doe het bakmengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas erover
  8. Kluts de eieren met wat versgemalen peper
  9. Giet het eimengsel over het bakmengsel in de ovenschaal
  10. Bak de frittata in de oven op 200°C totdat het volledig gestold is (± 15 min.)

 

tips

  • De frittata ook in de koekenpan worden gebakken. 
  • Voor een iets sterkere smaak kan men ook een klein, uitgeperst teentje knoflook en/ of een theelepel kerriepoeder meebakken (bij stap 4 toevoegen).