Kruidige aardappelsoep (4 Pers)
Ingrediënten:
- 100 gr. waterkers
- 1 liter groentebouillon van 3 bouillonblokjes
- 4 grote aardappels
- 2 el olijfolie
- 4 el crème fraiche
- 1 el boter
- 1 teentje knoflook
- 1el kerriepoeder
- zout en peper
- 2 sneetjes geroosterd witbrood
Bereiding:
- Snij de geschilde aardappels in stukken.
- Kook de aardappelen in de bouillon op een zeer zacht vuurtje gaar.
- Schep de aardappels met een schuimspaan uit de pan en pareer ze met een klontje boter. Maak de waterkers schoon en snij deze fijn.
- Fruit in weinig olie de uitgeperste knoflook en de in blokjes gesneden boterhammen lichtbruin.
- Breng opnieuw de bouillon aan de kook en voeg daar de aardappelpuree, de fijngesneden waterkers en olie aan toe.
- Maak de soep op smaak met zout en peper.
- Roer op het laatst de crème fraiche en kerrie door.
Tip: voeg 100 gram gebakken spekjes aan de soep toe.