Kruidige aardappelsoep (4 Pers)

Ingrediënten:

  • 100 gr. waterkers
  • 1 liter groentebouillon van 3 bouillonblokjes
  • 4 grote aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 4 el crème fraiche
  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1el kerriepoeder
  • zout en peper
  • 2 sneetjes geroosterd witbrood

 

Bereiding: 

  1. Snij de geschilde aardappels in stukken.
  2. Kook de aardappelen in de bouillon op een zeer zacht vuurtje gaar.
  3. Schep de aardappels met een schuimspaan uit de pan en pareer ze met een klontje boter. Maak de waterkers schoon en snij deze fijn.
  4. Fruit in weinig olie de uitgeperste knoflook en de in blokjes gesneden boterhammen lichtbruin.
  5. Breng opnieuw de bouillon aan de kook en voeg daar de aardappelpuree, de fijngesneden waterkers en olie aan toe.
  6. Maak de soep op smaak met zout en peper.
  7. Roer op het laatst de crème fraiche en kerrie door.

Tip: voeg 100 gram gebakken spekjes aan de soep toe.