Gegrilde zalm met waterkerssaus (4 pers)

Ingrediënten

Waterkers_Saus_klein

  • 500 – 600gr. zalmfilet
  • 100 gr. waterkers
  • 1,5 sjalotje
  • 100 gr. boter
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl visbouillon
  • 2,5 dl slagroompeper en zout

 

Bereiding:

  1. Voor de saus de sjalotjes hakken en de waterkers fijnsnijden.
  2. Een eetlepel boter verhitten en het sjalotje hierin glazig laten worden.
  3. De waterkers 5 minuten meesmoren.
  4. Wijn en bouillon toevoegen en het geheel op een matig vuur tot de helft laten inkoken.
  5. De room toevoegen en het geheel weer tot de helft laten inkoken.
  6. De saus met een staafmixer pureren.
  7. De saus met peper en zout op smaak brengen.
  8. De zalm wassen en droogdeppen met keukenpapier.
  9. In vier stukken verdelen.
  10. De zalm op de grillplaat of onder de voorverwarmde ovengrill net gaar laten worden en met peper en zout bestrooien.
  11. De saus weer verwarmen en de rest van de koude boter er met de staafmixer doorheen kloppen.
  12. De zalm op voorverwarmde borden leggen en de saus ernaast scheppen.

Tip: lekker met aardappel-soesjes.