Gegrilde zalm met waterkerssaus (4 pers)
Ingrediënten:
- 500 – 600gr. zalmfilet
- 100 gr. waterkers
- 1,5 sjalotje
- 100 gr. boter
- 2,5 dl witte wijn
- 2,5 dl visbouillon
- 2,5 dl slagroompeper en zout
Bereiding:
- Voor de saus de sjalotjes hakken en de waterkers fijnsnijden.
- Een eetlepel boter verhitten en het sjalotje hierin glazig laten worden.
- De waterkers 5 minuten meesmoren.
- Wijn en bouillon toevoegen en het geheel op een matig vuur tot de helft laten inkoken.
- De room toevoegen en het geheel weer tot de helft laten inkoken.
- De saus met een staafmixer pureren.
- De saus met peper en zout op smaak brengen.
- De zalm wassen en droogdeppen met keukenpapier.
- In vier stukken verdelen.
- De zalm op de grillplaat of onder de voorverwarmde ovengrill net gaar laten worden en met peper en zout bestrooien.
- De saus weer verwarmen en de rest van de koude boter er met de staafmixer doorheen kloppen.
- De zalm op voorverwarmde borden leggen en de saus ernaast scheppen.
Tip: lekker met aardappel-soesjes.