Waterkers recepten

Waterkers kan zowel rauw als warm gegeten worden. Rauw geconsumeerd is de smaak krachtiger. Kinderen zullen daarom liever de waterkers warm eten zoals in een soep of stampot.

Bij alle gerechten worden zowel de blaadjes als de steeltjes gebruikt.

 

Algemeen gebruik

Waterkers dient voor gebruik gewassen te worden. Zowel het blad als de steel zijn prima te verwerken in de diverse gerechten. Bij gebruik in salades is het lekkerder de dikke stelen eraf te halen en fijn te snipperen. Bij gebruik in warme gerechten of gerechten waarin de waterkers fijngehakt wordt altijd ook de dikke stelen gebruiken.

 

Overige recepten zijn te vinden in de menu balk. Hieronder ziet u een overzicht van de meest gebruikten recepten natuurlijk zijn er nog veel meer:

  • Boterham
  • Salade
  • Dressing
  • Waterkerssoep (4 pers)
  • Kruidige aardappelsoep (4 Pers)
  • Saus bij vlees
  • Stampot (4 pers)
  • Kruidenboter
  • Gegrilde zalm met waterkerssaus (4 pers)